Το οξειδωτικό στρες ή οξειδωτική καταπόνηση, αντιπροσωπεύει μια διαταραχή της ισορροπίας μεταξύ της παραγωγής δραστικών μορφών οξυγόνου (Reactive Oxygen Species, ROS) και της ικανότητας ενός βιολογικού συστήματος να αδρανοποιεί τα τοξικά αυτά μόρια και να επισκευάζει τις βλάβες που προκαλούν. Οι δραστικές μορφές οξυγόνου βλάπτουν όλα τα συστατικά του κυττάρου, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των λιπιδίων και του DNA.

Το οξειδωτικό στρες επιταχύνει τη γήρανση του οργανισμού και μπορεί να προκαλέσει, να επιδεινώσει ή να επισπεύσει την εμφάνιση σοβαρών παθήσεων. Τέτοιες είναι ο καρκίνος, η αθηροσκλήρωση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το γλαύκωμα, η αρθρίτιδα, η νόσος Αλτσχάιμερ, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπογονιμότητα, η οστεοπόρωση, οι νεφροπάθειες και οι παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα.

Ο πλήρης έλεγχος του οξειδωτικού στρες αξιολογεί την ισορροπία μεταξύ του οξειδωτικού στρες και του αντιοξειδωτικού δυναμικού, καθώς και τον πλήρη έλεγχο των ενζυμικών και μη-ενζυμικών αντιοξειδωτικών συστημάτων του οργανισμού.

Τιμή της εξέτασης: 65 Ευρώ