Διακοπή καπνίσματος

smokeΟ καπνός του τσιγάρου περιέχει 4.000 χημικές ουσίες, 47 από τις οποίες είναι δυνητικά καρκινογόνες.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας το τσιγάρο ευθύνεται ή ενοχοποιείται για σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνος, εμφύσημα, παθήσεις της καρδιάς και των αγγείων. Ταυτόχρονα αλλάζει και η ποιότητα ζωής του καπνιστή. Εξ αιτίας του τσιγάρου το δέρμα ζαρώνει και γερνά πρόωρα, μειώνεται η ικανότητα για τεκνοποίηση και η σεξουαλική επιθυμία, το στόμα, τα μαλλιά, τα ρούχα, το περιβάλλον αποκτούν μια μόνιμα δυσάρεστη μυρωδιά, τα δόντια και τα χέρια ένα αντιαισθητικό κίτρινο χρώμα. Υπολογίζεται ότι περίπου το 40% του πληθυσμού καπνίζει. Αν ανήκετε σ’ αυτούς είναι πραγματικά στο χέρι σας να αλλάξετε την ποιότητα ζωής σας.

Η θεραπεία διακοπής καπνίσματος πραγματοποιείται στο ιατρείο μας σε συνδυασμό δυο μεθόδων:

Βιοσυντονισμός

Ενεργειακή θεραπεία, που γίνεται με τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος, χάρη στο οποίο ο εθισμός του καπνιστή αντιστρέφεται και εξουδετερώνεται. Χρησιμοποιεί τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία του σώματος και οδηγεί σε γρήγορη αποτοξίνωση του οργανισμού από τη νικοτίνη και άλλες τοξικές ουσίες που βρίσκονται στο τσιγάρο. Η μέθοδος αυτή έχει επιτυχία 85-90%.

Βελονισμός

Παραδοσιακή θεραπευτική μέθοδος, που χρησιμοποιεί βελόνες μιας χρήσης οι οποίες τοποθετούνται στα σημεία του σώματος και στο πτερύγιο του αυτιού για περίπου 30 λεπτά. Έτσι καταπολεμούνται τα συμπτώματα στέρησης, όπως ανησυχία, τρόμος, αίσθημα παλμών, εφίδρωση, κεφαλαλγία, αδυναμία συγκέντρωσης, άγχος, αϋπνία, αύξηση όρεξης. Το ποσοστό επιτυχίας είναι 80%.

Για καλύτερα αποτελέσματα συνιστάται συνδυασμός και των δυο μεθόδων. Μια θεραπεία διαρκεί μια ώρα και τα περισσότερα άτομα χρειάζονται 3-4 θεραπείες.

Πρόγραμμα ρύθμισης μεταβολισμού

fitness

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος ή πάσχουν από μεταβολικές διαταραχές, όπως σακχαρώδης διαβήτης ή υπερλιπιδαιμία και γενικώς σε άτομα που θέλουν να αποκτήσουν ευεξία και καλή κατάσταση του οργανισμού.

Είναι ένα καινούργιο πρόγραμμα, το οποίο διαμορφώνεται με βάση την κλινική εξέταση, το τεστ δυσανεξίας στις τροφές, την ανάλυση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση), τις εξετάσεις αίματος και την κατάσταση της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Τεστ δυσανεξίας στις τροφές (μέτρηση αντισωμάτων έναντι 94 τροφών)
  • Εξέταση μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου
  • Λιπομέτρηση (ΒΙΑ)
  • Γενικές οδηγίες διατροφής και ρύθμισης μεταβολισμού
  • Αναλυτική κατάσταση τροφών που επιτρέπονται στην διατροφή
  • Διαιτολόγιο
  • Ανάλογα με την περίπτωση χορηγούνται συμπληρώματα διατροφής

Πριν την έναρξη του προγράμματος απαραίτητο είναι να γίνουν βασικές εξετάσεις αίματος (οι οποίες μπορούν να γίνουν στο ιατρείο).

Το πρόγραμμα διαρκεί ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου μέχρι 6-8 μήνες. Η παρακολούθηση γίνεται ανά μήνα.

Στάδια του προγράμματος:

  • Αποτοξίνωση – διάρκειας 2 ημερών
  • Φάση ρυθμιστική – αδυνατίσματος – ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ατόμου
  • Φάση συντήρησης

Πρόγραμμα αδυνατίσματος Prevent

Το πρόγραμμα διατροφής και δίαιτας PREVENT στοχεύει στην απώλεια του λίπους με ταυτόχρονη διατήρηση της μυικής και κυτταρικής μάζας. Ανάλογα με τον μεταβολικό τύπο συνιστώνται ειδικά, εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, υποκατάστατα διατροφής και ένα μικτό γεύμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιατρική παρακολούθηση και μέτρηση με το μηχάνημα ΒΙΑ της σύνθεσης σώματος (λιπώδους και κυτταρικής μάζας καθώς και έξω- και ενδοκυτταρικών υγρών του οργανισμού).

Θεραπείες πόνου

pain therapy 2

-Βελονισμός

-Βελονισμός με Soft Laser

-Βιοσυντονισμός

-Ενέσεις κολαγόνου

Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος

zitrone

Πρόγραμμα ενίσχυσης ανοσοποιητικού συστήματος:

-Θεραπεία μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου σαν του πιο σημαντικού οργάνου του ανοσοποιητικού συστήματος

-Θεραπεία με φυτικά σκευάσματα και βιταμίνες

-Ενδοφλέβια χορήγηση βιταμίνης C