fbpx

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

IMG_E0397 

 

Η θεραπεία MORA είναι μια διαγνωστική και θεραπευτική μέθοδος, η οποία στηρίζεται στην αξιοποίηση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, τα οποία εκπέμπει ο ανθρώπινος οργανισμός και τα οποία μπορούν να δεχθούν ηλεκτρονική επεξεργασία και κατόπιν να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς. Η μέθοδος αυτή αναπτύχθηκε το 1977 από τον Γερμανό γιατρό Dr.Franz Morell και τον ηλεκτρονικό μηχανικό Erich Rasche, από τα ονόματα των οποίων προέκυψε και η ονομασία MORA.
Αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, τα οποία είναι ξεχωριστά και μοναδικά για κάθε ζωντανό οργανισμό και αξιοποιούνται στη θεραπεία MORA, μπορούν να παρομοιαστούν με αυτά του ηλεκτροκαρδιογραφήματος ή του εγκεφαλογραφήματος (είναι όμως διαφορετικά και πολύ μικρότερα σε μέγεθος).

Είναι σήμερα γνωστό, ότι οι χημικές μεταβολές μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό ή στα ζώα ελέγχονται και ρυθμίζονται από την «πληροφορία», την οποία μεταφέρουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, που είπαμε προηγουμένως. Οποιαδήποτε διαταραχή στο σώμα αλλοιώνει την ισορροπία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να υπάρχει επηρεασμός των βιοφυσικών και βιοχημικών λειτουργιών.
Βλαβερές ουσίες, όπως π.χ. τα βαρέα μέταλλα, τα οποία παίρνουμε με την τροφή, το νερό ή από το περιβάλλον, επηρεάζουν το σώμα μας με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που και αυτές εκπέμπουν, διαταράζοντας έτσι την εξισορροποιητική – αμυντική ικανότητα του οργανισμού.
Λειτουργικές βλάβες συμβαίνουν όταν ο οργανισμός δεν μπορεί πια να αντεπεξέλθει στις ξένες αυτές παθολογικές επιδράσεις και τότε κατάληξη είναι η αρρώστια.

Η θεραπεία MORA στηρίζεται στην  ιδέα του Dr.Morell να εξουδετερώσει αυτά τα «βλαβερά» ηλεκτρομαγνητικά πεδία χρησιμοποιώντας την αντίστροφη εικόνα τους, ώστε να «απελευθερωθεί» ο άρρωστος οργανισμός και να επιβοηθηθεί η φυσική αυτοθεραπεία.

 

 

Πως γίνεται η διάγνωση και η θεραπεία

moratherapygirl

Ο εξεταζόμενος συνδέεται με την συσκευή MORA κρατώντας ένα ή δύο ηλεκτρόδια με τα χέρια και πατώντας με τα πέλματα των ποδιών σε άλλα δύο ηλεκτρόδια. Η λέξη «ηλεκτρόδια» είναι κατ’ όνομα μόνον γιατί από το σώμα δεν περνάει ηλεκτρικό ρεύμα, όπως σε μια ηλεκτροθεραπεία.
Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του ίδιου του εξεταζόμενου μπαίνουν μέσα στη συσκευή MORA, επεξεργάζονται και ξαναγυρνάνε πίσω με αντεστραμμένες τις «παθολογικές πληροφορίες». Αυτός ο κύκλος επαναλαμβάνεται πολλές φορές. Έτσι τα «βλαβερά» πεδία εξασθενούν ή και εξαφανίζονται τελείως μετά από μερικές θεραπείες.
Με αυτόν τον τρόπο γίνεται θεραπεία του οργανισμού μέσω των δικών του ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων χωρίς πρόσδοση εξωτερικής ενέργειας ή ξένων ουσιών.

Συνήθως κατά το πρώτο στάδιο της θεραπείας, η οποία λέγεται και «βασική θεραπεία», επιτυγχάνεται μια γενική εξισορρόπηση του οργανισμού. Στο δεύτερο στάδιο της θεραπείας γίνεται η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος (π.χ. πόνος) με την χρήση κατά περίπτωση ειδικών ηλεκτροδίων για τοπική εφαρμογή. Η πρόοδος της θεραπείας ελέγχεται με ανώδυνη μέτρηση στα σημεία βελονισμού, τα οποία αντικατοπτρίζουν την «ενεργειακή κατάσταση» των διαφόρων οργάνων.

 

Τι δεν είναι η θεραπεία MORA

Δεν είναι κάποια μορφή ηλεκτροθεραπείας ή ακτινοβολίας. Πολύ δε περισσότερο δεν είναι κάποια παραϊατρική μέθοδος, στην οποία πρέπει να πιστέψει κανείς για να έχει αποτέλεσμα.
Η θεραπεία MORA χρησιμοποιεί τις τελευταίες ανακαλύψεις στον τομέα της βιοφυσικής και η αποτελεσματικότητα της έχει ερευνηθεί και αποδειχθεί επιστημονικά.

 

 

Ενδείξεις

Η θεραπεία MORA είναι κατάλληλη για κάθε περίπτωση, κάθε οργανισμό, κάθε ηλικία, αρκεί να να μην έχει υπάρξει μη αναστρέψιμη καταστροφή ιστών.

Πολύ καλά αποτελέσματα έχουν παρατηρηθεί σε:

 • Αλλεργίες

 • Δυσανεξίες σε τροφές

 • Μόλυνση από το περιβάλλον

 • Παθήσεις κυκλοφορικού συστήματος

 • Οξείς και χρόνιους πόνους

 • Ρευματοπάθειες

 • Φλεγμονές

 • Προ- και μετεγχειρητική φροντίδα

 • Ψυχοσωματικές ασθένειες

 • Διακοπή καπνίσματος

 • Διάγνωση και θεραπεία δυσανεξίας σε αμάλγαμα και άλλα οδοντικά υλικά